HOME

Tuesday, June 1, 2010

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Terus menjadi boneka!!

Terang-terangan PBB bacul kerana hanya berdiam diri tidak melakukan tindakan yang sepatutnya seolah-olah merelakan perbuatan terkutuk Rejim Zionis yang semakin biadab melanggar undang-undang dunia dengan menyerang tujuh kapal yang menghantar bantuan kemanusiaan ke Gaza...
Selepas ini apakah nasib penduduk Palestin yang berada digaza? Jelas mereka hanya menanti maut tanpa ehsan.PBB hanya tempat bersembang!!! Langkah yang tegas juga perlu diambil oleh kerajaan Malaysia untuk menyelamatkan aktivis Malaysia yang turut terlibat berhadapan keganasan Zionis di sana..ayuh kita doakan aktivis keamanan Malaysia agar mereka selamat dan dapat meneruskan misi mereka sehingga berjaya.

5 comments:

 1. Sampai bila pemimpin dunia Islam mahu berdialog dan berjabat tangan dengan zionis laknatullah? Sampai bila kita harus melihat umat Islam disembelih? Sampai bila jihad ilmu, ekonomi, hawa nafsu akan berakhir dan ditukar dengan jihad Al-Qital pula? Disaat tentera Zionis membantai umat Islam, kita masih berjihad hawa nafsu? Ketahuilah selagi kita masih bernyawa,selagi itulah jihad hawa nafsu tidak akan berakhir, sedangkan jihad Al-Qital hanya pada waktu-waktu tertentu. Para sahabat(Rasulullah) berjihad hawa nafsu setelah kembali dari medan perang, sedangkan kita menolak untuk berjihad dengan pelbagai alasan. Kenapa kita tidak berjihad dengan semua jihad yang ada, dan mengikut kesesuaian waktu dan masa? Kenapa kita mengambil tanggungjawab lain untuk mengelak tanggungjawab yang lain? Sedangkan tanggungjawab itu perlu dipenuhi secara berturutan? Kenapa takut dengan kalimah JIHAD? Saya bukan mengejar mati, tetapi lihatlah apa yang berlaku di Palestin dan tanggungjawab kita, dan jika kita masih di takuk lama. Maka, saksikanlah drama air mata ini hingga ke anak cucu kita. Katakan pada mereka, itu sudah nasib mereka(Palestin) dan tiada apa yg mampu dibuat oleh kita.

  ReplyDelete
 2. dunia islam harus di satukan terlebih dahulu. kelemahan ini lah yang menjadi melumpuhkan dan tidak bermaya.

  ReplyDelete
 3. Butoh la PBB

  http://fontonk.blogspot.com/2010/05/welcome-to-end-of-future.html

  ReplyDelete
 4. MFM

  blog sdr telah tersenarai blog pilihan jerantut dalam melayurayadaily.tq

  ReplyDelete
 5. Salam blogger,

  Minta link dan men jadi followernya dan minta jika tuan juga sama link kan dan menjadi follower blog saya. moga dapat bertukar pandangan dan idea.. :)

  http://khairul-hafidz-alkhair.blogspot.com/  khairul hafidz,
  anak kelahiran Mentakab ,Pahang
  UNPAD, Bandung

  ReplyDelete

Gunakan akal dan budi untuk menulis. Terima Kasih Tuan..

About Me

Followers